קציצות בקר בקרם עגבניות, מרווה


המרכיבים:

לקציצות:

600- 550 גר' צוואר או כתף בקר, טחון פעם אחת

150 גר' שומן בקר (אפשר גם שומן טלה למי שרוצה לממולאים כמו קישואים או ארטישוק)

300 גר' חלה מושרית במים כ-2 דקות, סחוטה בין כפות הידיים (שוקלים לאחר השרייה)

1/2 כוס מכל סוג כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים דק

1 בצל גדול, קצוץ דק

1/2 כפית כמון

4 כפות שמן זית

פלפל ירוק חריף קצוץ (לפי הטעם)

מלח ופלפל שחור גרוס


לקרם עגבניות:

2 ק"ג תערובת עגבניות מכל הסוגים (שרי, צהובות, כתומות, רגילות, שוקוליטוס וכו'), חתוכות לרבעים (מגוון העגבניות מייצר עומק טעמים)

1/2 כוס שמן זית איכותי

3 שיני שום, קצוצות גס

8 עלי מרווה

4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף

מלח ופלפל שחור גרוס

שמנת חמוצה של פעם (27%) כמה שרוצים, פלוס זילוף שמן זית

אופן ההכנה:

מכינים את הקציצותמערבבים את כל החומרים למחית אחידה, מאזנים תיבול, מכדררים לקציצות ושומרים בקירור (מומלץ לטבול את הידיים במים כדי שמסת הבשר לא תדבק).


מכינים את קרם העגבניות: מחממים סיר רחב שוליים עם שמן זית, שום, מרווה ופרוסות פלפל חריף. צולים כ-2 דקות ומוסיפים את כלל העגבניות. מביאים לרתיחה ומכסים.

מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות תוך ערבוב מדי פעם. העגבניות יגירו נוזלים והתערובת תוסמך. מתבלים במלח ופלפל, ומאזנים טעמים.

מוסיפים את הקציצות, מכסים שוב ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מגישים לצד שמנת חמוצה של פעם וזילוף שמן זית.