פפר סטייק



 מתכון ל 2-3 סועדים

 2 יח' סטייק סינטה מיושן במשקל 250 גר' כל אחד 

200 גרם בייקון טלה, חתוך לקוביות 

4 כפות פלפל שחור גרוס מלח גס

 2 כפות שמן זית מושכים כל נתח סינטה בשמן זית

מתבלים בנדיבות בפלפל שחור ומלח לפי הטעם

 1 חב' בצל ירוק, שטופה, מיובשת וחתוכה לחצי

 1 כף שמן זית קמצוץ

 מלח


הוראות הכנה:

 מדליקים גריל או מחבת פסים על אש גבוה. 

מתבלים את הבצל ירוק בשמן ובקמצוץ מלח, מניחים על הגריל וצורבים כשתי דקות (זהירות לא לשרוף). מעבירים לנייר סופג. 

מקררים וקוצצים למדליונים.

 לבייקון 200 גר' בייקון טלה חתוך לקוביות של חצי ס"מ מחממים מחבת כבדה לחום בינוני. מוסיפים את קוביות הבייקון וצולים להשחמה כ – 5 דקות. מסננים את הקוביות ומעבירים לקערה מרופדת בנייר סופג.

 להגשה מחממים גריל או מחבת פסים לחום בינוני. 

 מעבירים את הסטייקים לקרש חיתוך ונותנים "לנוח" כ 3 דקות. פורסים ומגישים עם קוביות הבייקון, מדליוני הבצל ירוק וסחיטה של חצי לימון טרי מעל.

מניחים את נתחי הסינטה וצולים משני הצדדים סה"כ כ 6-7 דקות למידת עשייה רצויה. (חשוב שנתחי הסינטה יהיו בטמפ' החדר לפני הצלייה ושחום הגריל או המחבת יהיה בינוני ולא גבוה).