פלורנטיין רוסט


המצרכים:

1 יח' נתח ויסבראטן במשקל של כ-2 ק"ג

  • כוס עלי מרווה, שטופים ומיובשים (2 צרורות)

    1/2 כוס עלי רוזמרין שטופים ומיובשים

  • 1/2 1 כוס שמן זית (האיכות מאוד חשובה) מומלץ מזן קורנייקי, עדין

  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר גם בלי)

  • מלח גס

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 230 מעלות על פונקציית טורבו. מניחים את נתח הבשר על מגש צלייה מרופד בנייר פרגמנט כשצד השומן כלפי מטה. מכניסים לתנור ללא כל תיבול וללא שמן, וצולים במשך 40 דקות.

  2. בינתיים קוצצים על קרש חיתוך את העשבים. מוסיפים מלח בנדיבות וחצי מכמות השמן ומעסים היטב. הכוונה היא "לפתוח" את ארומת עלי התבלין.

  3. מעבירים לקערה ומוסיפים את יתרת השמן והפלפל החריף.

  4. מוציאים את הנתח מהתנור, יוצקים את תערובת השמן על נתח הבשר, מכסים ונותנים לנתח להתבשם כ-15 דקות.

פורסים דק, מסדרים על צלחת הגשה, יוצקים 2-3 כפות משמן התערובת, ומגישים
הערות חשובות:

  • טמפרטורת ההגשה צריכה להיות בין חמימה לבין טמפרטורת החדר.

  • חשוב לפרוס את הנתח דק ככל האפשר.

  • לא מומלץ לצלות את הנתח למידת עשייה וול דאן כי זה פשוט יהרוג אותו.