מתכון ל 4 סועדים
1 עוף שלם עם עור וללא עצמות
למרינדה
5 שיני שום קצוצות
1-2 פלפל תאילנדי ירוק חריף קצוץ דק (לפי הטעם)
3 כפות שמן זית
3 עגבניות בשלות סחוטות
2 ענפי למון גראס (החלק הלבן) קצוצים דק
2\1 דיסק סוכר דקלים קצוץ דק
4 ענפי בצל ירוק קצוצים דק
3 כפות רוטב דגים תאילנדי ("נאם פלא")
מיץ מ 2-3 ליים טרי
1 חבילה כוסברה קצוצה דק
הוראות הכנה
1.מערבים את כל חומרי המרינדה בקערת ערבוב. יוצקים על העוף, מעסים הייטב ומעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות.
2.בינתיים מדליקים גריל פחמים או תנור בטמפרטורה של 220 מעלות.
3.מוציאים את העוף מהמרינדה אותה שומרים בצד ומעבירים לצלייה בגריל או בתנור על רשת צלייה. משך הצלייה כ 25-30 דקות. מעבירים לקרש חיתוך. חותכים בצורה חופשית ומעבירים חזרה לקערת המרינדה.
4.ממומלץ להגיש עם סיר אורז בסמטי מבושל במים בלבד, תערובת עלים: נענע, בזיליקום תאילנדי, כוסברה ופרוסות בצל סגול.