עוף שלם ללא עצמות ודודו תאילנדי


מתכון ל 4 סועדים

1 עוף שלם עם עור וללא עצמות


למרינדה

5 שיני שום קצוצות

1-2 פלפל תאילנדי ירוק חריף קצוץ דק (לפי הטעם)

3 כפות שמן זית

3 עגבניות בשלות סחוטות

2 ענפי למון גראס (החלק הלבן) קצוצים דק

2\1 דיסק סוכר דקלים קצוץ דק

4 ענפי בצל ירוק קצוצים דק

3 כפות רוטב דגים תאילנדי ("נאם פלא")

מיץ מ 2-3 ליים טרי

1 חבילה כוסברה קצוצה דק


הוראות הכנה

1.מערבים את כל חומרי המרינדה בקערת ערבוב. יוצקים על העוף, מעסים הייטב ומעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות.

2.בינתיים מדליקים גריל פחמים או תנור בטמפרטורה של 220 מעלות.

3.מוציאים את העוף מהמרינדה אותה שומרים בצד ומעבירים לצלייה בגריל או בתנור על רשת צלייה. משך הצלייה כ 25-30 דקות. מעבירים לקרש חיתוך. חותכים בצורה חופשית ומעבירים חזרה לקערת המרינדה.

4.ממומלץ להגיש עם סיר אורז בסמטי מבושל במים בלבד, תערובת עלים: נענע, בזיליקום תאילנדי, כוסברה ופרוסות בצל סגול.