סטייק לב בקר


לב פרה הוא נתח עדין מאוד בטעמיו ,כך שכל תוספת לצדו צריכה להתנהג בהתאם.

המצרכים:

500 גר' לב פרה, נקי מגידים ופרוס לפרוסות דקות

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לצ'ימיצ'ורי –

1 צרור כוסברה, שטופה, מיובשת וקצוצה גס

1/2 צרור פטרוזיליה, שטופה, מיובשת וקצוצה גס

3 שיני שום, קצוצות גס

1/2 כוס שמן חמניות איכותי

2 כפות חומץ תפוחים

2 כפות מיץ לימון טרי

לתוספת לצ'ימיצ'ורי –

1 בצל אדום קטן, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות

4 בצלים ירוקים (רק החלק הלבן), קצוצים דק

1 צלע סלרי, קלופה וקצוצה דק

אופן ההכנה:

  1. לצ'ימיצ'ורי – מכניסים את כל החומרים לבלנדר וטוחנים למחית גסה. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

  2. מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים בצל אדום, בצל ירוק וצלע סלרי. מערבבים שוב, מאזנים מליחות וחמיצות ושומרים בצד.

  3. מחממים מחבת ברזל לחום בינוני גבוה. משמנים את נתחי לב הפרה בשמן זית. צולים כדקה מכל צד, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומגישים עם הצ'ימיצ'ורי.