נתח אונטר ריב עם בצל, שיני שום וציר בקר


נתח אונטר ריב עם בצל, שיני שום וציר בקר

 המצרכים:

נתח אונטריב, 100% בקר ישראלי, במשקל של 2-2.5 ק"ג

4 כפות שמן זית

2 עצמות מח מנוסרות לאורך (לבקש מהקצב)

6 בצלים, שטופים וחצויים עם הקליפה

2 כרישות, שטופות וחצויות לחצי

2 ראשי שום

100 גר' חמאה (לא חובה)

3 כוסות ציר בקר או עוף או מים

מלח גס ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-140 מעלות על פונקציית טורבו.
  2. מחממים מחבת רחבה עם שמן זית לחום בינוני וצולים את נתח האונטר ריב משני צדדיו כ-7 דקות.
  3. מוסיפים למחבת את הבצלים והכרישה, וצולים כ-5 דקות נוספות. מכבים את הלהבה.
  4. מוסיפים שיני שום, חמאה, מלח, פלפל וציר בקר. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף (או במכסה תואם למי שיש) ומעבירים לצלייה איטית של 3 שעות בתנור.