נתח אונטר ריב עם בצל, שיני שום וציר בקר
המצרכים:
נתח אונטריב, 100% בקר ישראלי, במשקל של 2-2.5 ק"ג
4 כפות שמן זית
2 עצמות מח מנוסרות לאורך (לבקש מהקצב)
6 בצלים, שטופים וחצויים עם הקליפה
2 כרישות, שטופות וחצויות לחצי
2 ראשי שום
100 גר' חמאה (לא חובה)
3 כוסות ציר בקר או עוף או מים
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-140 מעלות על פונקציית טורבו.
- מחממים מחבת רחבה עם שמן זית לחום בינוני וצולים את נתח האונטר ריב משני צדדיו כ-7 דקות.
- מוסיפים למחבת את הבצלים והכרישה, וצולים כ-5 דקות נוספות. מכבים את הלהבה.
- מוסיפים שיני שום, חמאה, מלח, פלפל וציר בקר. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף (או במכסה תואם למי שיש) ומעבירים לצלייה איטית של 3 שעות בתנור.