כתף טלה LOW&SLOW


מתכון ל 4-5 סועדים

1 כתף טלה 

4 כפות שמן זית 

1 חבילה תימין, שטופה ומיובשת 

5 שיני שום חבוטות עם הקליפה

 1 נספק ארטישוק ירושלמי מקולף 

3 כרישות, שטופות וחתוכות לגלילים

 12 בצלי שאלוט (עם הקליפה) שטופים

 4 כפות דבש 

1 כוס יין לבן יבש 

5 שיני שום

 1 פלפל סודני חריף (לפי הטעם)

 1/2 לימון פרוס מלח גס ופלפל שחור


הוראות הכנה

מחממים תנור ל 140 מעלות על פונקציית טורבו.

 מניחים את כל החומרים במגש צלייה מרופד בנייר פרגמנט.מתבלים במלח פלפל.

 מכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף ואוטמים היטב מעבירים לתנור ל – 4 שעות.

 מוצאים מהתנור ומורידים כיסוי. מעלים את טמפרטורות התנור ל 220 מעלות על פונקציית חום עליון (גריל). מעבירים את מדש הצליה לתנור להשחמה של כ – 15 דקות.