בריסקט ניו אורלנס


המצרכים:

1 נתח בריסקט או אסאדו ללא עצם במשקל של כ-700 גר' (מקוצב וחתוך למלבן מאורך. חשוב מאוד שתהיה עליו שכבת שומן)


לתערובת התבלינים –

3 כפות תבלין קייג'ון

2 כפות קפה טחון

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית מלח גס

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית זרעי חרדל


אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת התבלינים לתערובת אחידה.

  2. מפזרים בנדיבות על נתח הבשר, ומעסים היטב. מעבירים למקרר ללילה (מכוסה).

  3. מחממים תנור לטמפרטורה של 130 מעלות בפונקציית טורבו.

  4. מוציאים את נתח הבריסקט כשעה לפני הצלייה מהמקרר. מכסים בנייר פרגמנט, ועוטפים היטב בנייר כסף.

  5. מניחים על מגש צלייה ומעבירים לתנור ל-4 שעות.

  6. מוציאים מהתנור, ופותחים את עטיפות הנייר. מעלים את חום התנור לטמפרטורה של 220 מעלות, ומכניסים לתנור למשך 15 דקות נוספות בשביל שהנתח ישחים מעט.

  7. מוציאים מהתנור ומניחים על קרש חיתוך. פורסים לפרוסות דקות, ומגישים לצד חרדל איכותי, ובצל ירוק עם לימון סחוט ומלח גס.

תוכלו גם לקצוץ את נתח הבשר, לערבב אותו עם הבצל הירוק הקצוץ, ולהגיש כסלט