ביף בורגיניון


מתכון ל - 6 סועדים

1 קג' שריר חתוך לקוביות 3*3 ס"מ

 500 גר' מכסה אנטרקוט חתוך לקוביות 3*3 ס"מ

3 כפות שמן זית

 1 כוס ברנדי או קוניאק (מומלץ אך לא חובה)

 200 גר' בייקון טלה חתוך לקוביות קטנות 

4 גזרים, קלופים וחצויים לאורך 

16 בצלצלי פנינה קלופים 3 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחצויים לאורך

 2 כרישות שטופות וחתוכות למדליונים באורך 3 ס"מ 

5 שיני שום קלופות 

1 ליטר ציר בקר או ציר עוף חום (מיטמרקט) 

3 עצמות מח 

2 בקבוקי יין אדום (חשוב שיהיה יין שהייתם שותים בשמחה) 

צרור עשבי תיבול – פטרוזיליה, תימין, מרווה ורוזמרין כרוכים יחד בחוט קשירה 

שקיק תבלינים קטן – 2 מסמרי ציפורן, 4 עלי דפנה, 2 פרוסות דקות אגוז מוסקט, 12 זרעי פלפל שחור

 2 כפות סוכר לבן 

מלח ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה 

מחממים שמן זית בסיר עבה ורחב שוליים לחום בינוני, מוסיפים נתחי בשר וצולים להשחמה תוך תיבול במלח ופלפל שחור גרוס (כ 10 דקות)

יוצקים את הברנדי ומגרדים בעזרת מרית עץ את המשקעים שהצטברו

מוסיפים עצמות מח ויין אדום ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים את קצף השומן ואז מוסיפים ציר בקר או עוף חום, צרור עשבי תבלין, סוכר ושקיק התבלינים. מבשלים מכוסה במשך שעה

בינתיים -                                                                                                                                 

 במחבת נפרדת, מטגנים את קוביות בייקון הטלה עד להזהבה והגרת שומן.                                                 

 מוסיפים את כלל הירקות פרט לתפוחי האדמה ומטגנים להזהבה.

מוסיפים את תפוחי האדמה לסיר הבשר ולאחר 10 דקות מוסיפים את הירקות הצלויים ובייקון הטלה.

מבשלים מכוסה שעה וחצי תוך בעבוע עדין.

מסירים את מכסה הסיר ומצמצמים כשעה נוספת עד לקבלת תבשיל מרוכז וריחני.

טועמים, מאזנים תיבול ומגישים לצד כוס יין אדום ופירה תפוחי אדמה או פרוסת לחם כפרי מרוחה בחמאה.