סקלופיני ויין פורט


שייטל - נתח מחלקה האחורי של הפרה, בעל אחוז שומן נמוך וטעם עמוק מתכון מומלץ מצורף בתחתית העמוד


125 

משקל: *

קרא עוד


מתכון מומלץ: סקלופיני ביין פורט

  • 8 פרוסות דקות מנתח כף או שייטל במשקל של 60 גר' (לבקש מהקצב)
  • 1 כוס קמח עם חצי כפית מלח דק
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 1.5 כוסות יין פורט
  • 2\1 כפית סוכר
  • 50 גר חמאה
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור גרוס. טובלים בקמח ומנערים כדי להיפטר מקמח עודף.מחממים מחבת רחבת שוליים לחום גבוה עם שמן זית. מוסיפים את נתחי הבשר וצולים בזריזות משני הצדדים (כ 2\1 דקה מכל צד). מעבירים לצלחת. מוסיפים את יין הפורט והסוכר ומצמצמים בחצי. מוסיפים את החמאה וממסים לתוך הפורט המצומצם. יוצקים מעל נתחי הסקלופיני ומגישים.
צפו בהכנת המתכון באינסטגרם: 

https://www.instagram.com/stories/highlights/17877988882619270/