גלילת כתף טלה וירקות אדמה


1.5-2.0 קילו כתף מפורק מהעצם מתובל ב- מרווה, רוזמרין, שום, קליפת לימון, בהרט, כמון, סילאן, שמן זית, קמצוץ מלח ופלפל שחור גרוס. מתכון מומלץ בתחתית העמוד! *המחיר הינו ל-1 ק"ג ויקבע לאחר שקילה סופית.


220 

קרא עוד


מתכון מומלץ: גלילת כתף טלה וירקות אדמה

  • 1 כתף טלה מיטמרקט מתובלת, מגולגלת וקשורה – מוכנה לצליה

לירקות

  • 2\1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 2\1 קג' תפוח אדמה קלוף וחצוי
  • 2\1 קג' בצלי אשלוט שטופים (לא קלופים)

2 ראשי שום

לתיבול

  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות סילאן או דבש
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף כמון טחון
  • 2\1 כוס שמן זית
  • 3 פרוסות לימון טרי
  • 1 פלפל ירוק חריף חצוי
  • חופן עלי מרווה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל 140 מעלות על פונקציית טורבו.

מניחים את כל הירקות בסיר רחב שולים ומתבלים בכל מרכיבי התיבול. מערבבים הייטב.

מניחים את רולדת הכתף מעל הירקות, מכסים בנייר אפיה ומכסה (או נייר כסף) ומעבירים לתנור  לצלייה איטית של 4 שעות.

מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי, גוזרים ומפנים את חוט הקשירה, מגבירים את חום התנור ל 200 מעלות. מכניסים להשחמה סופית של כ 20 דקות ומגישים.