כתף טלה מתובלתבמשקל כ1.5-2.5 קילו מגולגלת וקשורה מוכנה לצליה המחיר ל-1 ק"ג, המחיר הסופי יקבע לפי המשקל בפועל מתכון מומלץ בתחתית העמוד!


220 

קרא עוד


גלילת כתף טלה וירקות אדמה

1 כתף טלה מיטמרקט מתובלת, מגולגלת וקשורה - מוכנה לצליה

ירקות 

1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף, 1/2 ק"ג תפוח אדמה קלוף וחצוי, 1/2 ק"ג בצלי שאלוט שטופים (לא קלופים), 2 ראשי שום

תיבול 

1 כוס יין לבן יבש, 2 כפות סילאן / דבש, 1 כף בהרט, 1 כף כמון טחון, 1/2 כוס שמן זית, 3 פרוסות לימון טרי, 1 פלפל ירוק חריף חצוי, חופן עלי מרווה, מלח גס ופלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-140 מעלות פונקציית טורבו. מניחים את כל הירקות בסיר רחב שוליים ומתבלים בכל מרכיבי התיבול, מערבבים היטב.

מניחים את רולדת הכתף מעל הירקות, מכסים בנייר אפיה ומכסה (או נייר כסף) ומעבירים לתנור לצלייה איטית של 4 שעות.

מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי, גוזרים ומפנים את חוט הקשירה, מגבירים את חום התנור ל-200 מעלות. מכניסים להשחמה סופית של כ-20 דקות ומגישים.